1 % is elég - Kutyatár Mohács

Kutyatár - Mohács A támogatásokra minden korábbinál nagyobb szüksége van a menhelynek, mert tradicionális külföldi támogatóink nem tudnak eljutni hozzájuk! 

A koronavírus terjedésével összefüggésben a mai nappal (2020. március 16.) az alábbi rendelkezések lépnek életbe a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságnál a bemutatóhelyek, szálláshelyek és programok vonatkozásában. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság összes bemutatóhelye és szálláshelye bezár. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság minden előre meghirdetett programja elmarad. A szakvezetéses túrákra és környezeti nevelési foglalkozásra bejelentkezett csoportok részére a lefoglalt/megrendelt programok nem kerülnek megtartásra. A rendelkezés visszavonásig érvényes. Köszönjük együttműködésüket, vigyázzunk egymásra!

Mohácsi intézmények, szolgáltatók, vendéglátó helyek információi
A koronavírus járvány okán meghozott intézkedések.

(A tájékoztatás nem teljes körű, folyamatosan bővül)

A Városgazdálkodási és Révhajózási NKft. tájékoztatója

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az új típusú koronavírus további terjedésének megakadályozása céljából az Ön és kollégáink egészségének, biztonságának megóvása érdekében, személyes ügyfélszolgálati irodánk további rendelkezésig zárva tart.

Tisztelettel kérjük, hogy a tömeges megbetegedést okozó járvány megelőzése érdekében a személyes megjelenés helyett válassza a telefonos ügyfélszolgálatot, illetve megkeresését eljuttathatja hozzánk írásban, e-mail- és postacímünkre.

Információk a révközlekedéssel kapcsolatban

TISZTELT UTASAINK!

A mohácsi komp menetrend szerint közlekedik továbbra is.

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzéséről szóló 41/2020. (III.11.) Kormányrendelet előírásait szem előtt tartva, az Ön és kollégáink egészségének, biztonságának megóvása érdekében az alábbiak szerint kérjük együttműködését:

Jegyvásárlásra vonatkozó előírások:
Kérjük Tisztelt Utasainkat, hogy menetjegyváltáskor az erre kijelölt felfestett sáv mögött szíveskedjenek várakozni, továbbá a várakozás alkalmával egymástól 2 méteres távolságot szíveskedjenek tartani!

1848. Március 15. Mohácson és Baranya megyében

„Legyen béke, szabadság és egyetértés.” – ez a felszólítás vezeti be az 1848. március 15-i pesti forradalom híres 12 pontját. „Legyen béke, szabadság és egyetértés.” – ezzel a felszólítással zárul Magyarország 2012. január elsején hatályba lépett új Alaptörvénye.

Polgármesteri közlemény a koronavírussal kapcsolatban
Mohács Város Önkormányzata minden tőle telhetőt elkövetett és elkövet a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.

Az elsők között hívtuk fel intézményeink és a lakosság figyelmét a higiéniai szabályok fokozott betartásának fontosságára, kézmosási útmutató ábrákat és kézfertőtlenítő szert helyeztünk ki az intézményi mosdókban, valamint a bejáratoknál. Kezdettől fogva folyamatosan kapcsolatban állunk a Mohácsi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával, és más illetékes hatóságokkal.

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a hazánkat is érintő koronavírus-járványra tekintettel, az Operatív Törzs és Magyarország Kormánya határozata alapján, a mai naptól a rendelkezés visszavonásáig nem tudjuk megtartani az előadásainkat.
Az eddig meghirdetett előadásokat későbbi időpontokban tartjuk meg, melyre a jegyek érvényesek

Miért indul el az ember egy zarándokútra?
(a rendezvény elmarad, későbbi időpontban tartják meg)

Hogyan készüljön fel? Milyen felszerelésre van szüksége? Mit élhet át és mit tapasztalhat meg az úton?

a KIALAKULT JÁRVÁNYÜGYI HELYZETRE VALÓ TEKINTETTEL, ELMARAD A MEGHIRDETETT BORVERSENY.
Meghívó, a Szederkényi Hegyközség hagyományos bor versenyére

A bor versenyre nevezni fajtánként kettő darab 0,75 literes palack borral lehet, a nevezés díja: első minta 1000 Ft minden további 500 Ft mintánként

A bor mintákat 2020 március 16 és 17 én, 13 órától 17 óráig lehet leadni, a hegyközség irodájában.

Hosszú kihagyás után ismét sváb táncházat rendez a Német Önkormányzat! 2020.03.06-án, pénteken mindenkit nagy szeretettel várunk a mohácsi Német Házba!

A FutaPécs SE csapata szeretettel vár Titeket a Nőnapi Élmény-Dunafutásra. NEM VERSENY, HANEM INGYENES ÖRÖMFUTÁS, azaz egy FAPADOS DUNAFUTÁS lesz :) !!

Várunk mindenkit, gyertek minél többen és hívjátok meg ismerőseiteket is, csapunk egy jó bulit!

Busójárás húshagyókedd

10.00 Farsangfarka a bemutató műhelyben (Kígyó u. 7/a.)

14.30   busócsoportok gyülekezője a Kóló téren

15.00   busócsoportok indulása a főutca érintésével a Széchenyi térre

16.00   szabad farsangolás a város utcáin

10.00 - 13.00 népi játszóház gyermekeknek a Kanizsai Dorottya Múzeumban
10.00 Maszkfaragás az Alkotóházban (Kígyó u. 7/a.)
13.00 A Sokac-körben (Táncsics utca 17.) Kersics Anka emléktáblájának megkoszorúzása, közreműködik a Komšiluk együttes, majd a busók hagyományos házról-házra járása a Kóló téren és a környező utcákban

Ahogyan már korábban is beszámoltunk róla, a "Hagyomány, ami átölel" címmel hirdettek rajzpályázatot óvodás és iskolás korú gyermekek számára. Ma délelőtt ünnepélyes keretek között történt meg az eredményhirdetés és díjátadás. 440 rajz érkezett be, amiből 50 részesült elismerésben.  

A dudazene audio-rögzítésének kezdetei és ennek jelentősége címmel szerveztek konferenciát a Busójárás, és ezen belül a Nemzetközi Dudástalálkozó keretében.

Az idei tanácskozás apropóját adta, hogy 2020-ban ünnepeljük az első magyar dudazenei fonograf-felvétel 110. (Bartók Béla, Nagymegyer, 1910.), és az első mohácsi fonográfos dudazene rögzítés 80. évfordulóját (Dincsér Oszkár 1940-es gyűjtése). A programmal erre a két igen jelentős zenei tudománytörténeti eseményre, és a teljes korai magyar népzenei gyűjtési munkára kívánják felhívni a figyelmet. A megnyitón Hasanovic-Kolutácz Andrea múzeumigazgató, Pávkovics Gábor alpolgármester és Boda István a szervező Közkincs Egyesület vezetője beszélt. 

Busókerék címmel rendeztek vetélkedőt általános iskolásoknak a Busóudvarban. A Mohácsi Tankerülethez tartozó intézményekben lett meghirdetve a verseny, melyre 14 iskola 22 csapata jelentkezett. A mai döntőbe 10 csapat jutott tovább Mohács és Villány képviseletében.
A vetélkedő ötvözi a hagyományt és a mai digitális világot. A diákok kaptak gyakorlati és elméleti feladatokat, papír alapon, mobiltelefonon, valamint kreatív megoldásokat igénylő aktiviti formájában egyaránt. Téma természetesen az élő néphagyományként jelen lévő Busójárás. Első helyezett lett a Broda B csapat, akiknek ezúton is gratulálunk. 

Busókerék vetélkedő 01Busókerék vetélkedő 02Busókerék vetélkedő 03Busókerék vetélkedő 06Busókerék vetélkedő 06Busókerék vetélkedő 08