Pin It

Napjainkban a kényszerűségből zárva tartó múzeumok számos kulturális anyagot, kiállítást és gyűjteményt tettek elérhetővé online, hogy kapcsolatban maradhassanak látogatóikkal.

A Mozaik Múzeumtúra weboldalán egyedülálló módon, ezeket a hazai digitális múzeumi tartalmakat gyűjtötték össze minden kultúrakedvelő számára, hogy könnyebben vészelje át ezt a rendkívüli időszakot. Emellett a szerkesztők az új oldallal a pedagógusoknak is segítséget kívánnak nyújtani a digitális oktatáshoz.

Mi, a Kanizsai Dorottya Múzeum munkatársai azért dolgozunk, hogy Magyarország egyetlen délszláv bázismúzeumaként Mohács és környéke, illetve a magyarországi délszláv népcsoportok kulturális örökségét ismertté, elismertté tegyük. Ennek érdekében honlapunkon és Facebook oldalukon igyekszünk minél több digitális tartalmat megosztani felbecsülhetetlen értékű néprajzi-, és helytörténeti gyűjteményünkből.

A Virtuális Mozaik Múzeumtúra, a múzeumok online elérhető tartalmainak keresőoldalán való megjelenésünk is ezt a célkitűzést segíti.

A keresőoldal az alábbi linkre kattintva érhető el:

https://magyarmuzeumok.hu/cikk/virtualis-mozaik-muzeumtura-elindult-a-muzeumok-online-elerheto-tartalmainak-keresooldala?fbclid=IwAR0bedrjt5uRYLhKHI99piK2CBGmEuAndiZAyLhGVEGwgkYZ45OeOzlywf8

Tartsanak továbbra is velünk, kövessék honlapunkat és Facebook oldalunkat – érdemes!