Pin It

Nepomuki Szent János ünnepének tiszteletére tematikus hét a Kanizsai Dorottya Múzeum Facebook oldalán

Mohács városa ezekben a napokban,immár három évtizede hagyományosan,Nepomuki Szent János, a „vízenjárók” védőszentjének ünnepére készül.

A ’jánoskázáshoz’ kapcsolódóan a Mozaik Múzeumtúra Roadshow keretén belül – melynek célja a magyarországi múzeumok, és a múzeumlátogatás népszerűsítése – a Kanizsai Dorottya Múzeum egy egész napos rendezvénnyel várta volna a látogatókat május 15-én. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt azonban sajnos mindkét program elmarad.

Csüggedésre viszont semmi ok, így sem kell lemondanunk erről a szép és látványos néphagyományról! Nepomuki Szent János ünnepének tiszteletére városunk múzeuma egy tematikus héttel készült. 2020. május 11. és 16. között azintézmény munkatársai naponta posztolnak információkat, érdekességeket a hajósok, vízimolnárok, halászok, révészekvédőszentjéről, illetve a mohácsi dunai vízi életről.

Szombaton egy játékos kvíz kerül megosztásra, melynek helyes kitöltésével egy ajándékcsomagot lehet nyerni, este 9-kor pedig egy különleges meglepetésre készülhetnek azok, akik a posztokat követik…

Látogassanak el aKanizsai Dorottya Múzeum közösségi oldalaira, és tudjanak meg minél többet Nepomuki Szent János kultuszáról, és a mohácsi dunai vízi életről!