Pin It

XIV. MOHÁCSI KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZETI SZALON

Mohács nagy múltú, rangos képző- és iparművészeti életének megőrzése és fejlesztése érdekében,

valamint a városban és vonzáskörzetében élő, illetve innen elszármazott amatőr és hivatásos művészek

rendszeres bemutatkozási lehetőségének biztosítására

 A PROGRAMIRODA MOHÁCS

 2020. évben meghirdeti

a

 XIV. MOHÁCSI KÉPZŐ - ÉS IPARMŰVÉSZETI SZALONT

 

A pályázaton részt vehet minden Mohácson és vonzáskörzetében élő, illetve innen elszármazott alkotó a képző- és iparművészet bármely ágában.

Nem lehet nevezni népművészeti, népi iparművészeti tárgyakkal!

A SZALONRA benyújtott munkákból hivatásos szakmai zsűri válogatása alapján kiállítást rendeznek a meghirdetők 2020. október-novemberében a Mohácsi Kossuth Filmszínház  – Teátrum emeleti kiállítótermeiben.

A zsűri által kiemelkedőnek ítélt művek alkotói rangsorolás nélküli különdíjban részesülnek. Közülük egy művész nyerheti el a fődíjat, mely önálló kiállítás rendezésének jogát jelenti. A kiállítás ideje alatt a bemutatott művekre a látogatók is szavazhatnak. Ez alapján a Szalon zárásakor a szervezők kiadják a közönségdíjat, amelynek jutalma szintén önálló kiállítás rendezése.

A kiállított munkákból katalógus készül, amelyben a tárlatra beválogatott alkotók egy-egy művének reprodukciója és a művész bemutatása, ars poeticája címe szerepel. A művekkel egy időben beadandó szöveg nem lehet több 20 sornál (12-es betűméret, Times New Roman betűtípus, kb. 900 karakter) e-mailen is beadható: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 A SZALONRA maximum 5 db. újonnan készült munkával lehet pályázni, amely nem szerepelt még kiállításon. Méretbeli megkötés csak a keretezetlen paszpartuzott, a rendezők által biztosított üveg alatt kiállítandó képeknél van, ezek mérete: 50x40 cm, 50x70 cm és 70x100 cm.

 A SZALONRA előzetes jelentkezést szükséges benyújtani nevezési lap kitöltésével. A jelentkezési lapokat a Tourinform Irodában lehet beszerezni, és leadni 2020. augusztus 10-ig.

  A MŰVEK BEADÁSI HATÁRIDEJE: 2020. szeptember 10.