Pin It

A Kanizsai Dorottya Múzeum és a Prophyl Kft. közös szervezésében nyílik tárlat Nagy Ágota festőművész munkáiból. 

A megnyitó időpontja: 2020. szeptember 10. 17.00 óra

Helyszín: Kanizsai Dorottya Múzeum (Mohács, Kisfaludy Károly u. 9.) 

Megnyitja: dr. Hasanovic-Kolutácz Andrea múzeumigazgató

A kiállítás október 3-ig látogatható. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy az egészségügyi biztonsági előírások betartásával (maszk, kézfertőtlenítő, 1,5 méteres távolság) látogatható a kiállítás!

Nagy Ágota Veszprémben született, gyermekkorát egy Balaton felvidéki  kisközségben Lovason töltötte. Ebben az időszakban kezdett kibontakozni érdeklődése a képzőművészetek iránt.

Jelenleg Alsóörsön él és alkot.

Több, mint húsz éve aktív tagja az Alsóörsi Képzőművészeti Egyesületnek, amely Horváth Lajos festőművész irányítása alatt működik, aki meghatározó módom befolyásolta az alkotó pályájának a profilját, koncepcióját és stílus irányzatát.

Az Alsóörsi Képzőművészeti Egyesülettel eddig több közös tárlaton vett részt: Veszprémben, Ajkán, Alsóörsön, Lovason, Csopakon, Tapolcán, Litéren Balatonfűzfőn, és a Balatonalmádin.

Első önálló és külföldi tárlatával Nyitrán a Zoboralji Kulturális és Információs Központban debütált 2010-ben. Nagy Ágota a mai önálló tárlatával a Pozsonyi Casinóban immár másod ízben mutatkozott be külföldön.

Alkotó tevékenységének aktív és szenzitív korszakát éli. Azt az időt, amely már megszabja a formálódó egyéniség határait, és definiálja a belső értékrend tartalmi, formai feltételeit.