Száznál több bor érkezett a mustrára
Pin It

Mohácson mindmáig élő néphagyományként van jelen a Vince napi pincejárás, illetve a bormustra, melyet elsősorban a környék béli települések borosgazdáinak hirdetnek, de valójában bárki nevezhet és megmérettetheti újborát.

Az idén 11. alkalommal megrendezett Vince napi bormustrának a Busóudvar adott otthont január utolsó hétvégéjén. Tapasztalt szakmai zsűri kóstolta és bírálta a beérkezett eddigi évekhez viszonyított rekord közeli 117 bormintát, mellyel 42 borosgazda nevezett. Hoffmann Jánosné hegybíró az eredményhirdetéskor elmondta, hogy az előző évek gyakorlatával ellentétben idén a beérkezett minták 2/3-a volt fehér, és a szokásosnál több vörösbor, kevesebb rosé érkezett.

 A kiosztott díjak 48%-a nagy arany és arany, 39 %-a ezüst, 10%-a bronz minősítés, a többi pedig oklevélben részesült.

Horváth Zoltán borász évről évre atyai gondoskodással szervezi a jeles eseményt, melynek bírálati részét követően a nagyközönség is megkóstolhatja a benevezett borokat és ki-ki megformálhatja saját véleményét is a friss nedűről. Jó hangulatú, beszélgetős programmá alakul a szakmai részt követően, melyre idén is sokan látogattak el.