Koronavírus hírek, információk - Mohács
Mohács Város Önkormányzatának KÖZLEMÉNYE
Pin It

Mohács Város Önkormányzatának közleménye a veszélyhelyzettel összefüggő intézkedésekről

A veszélyhelyzetre tekintettel összeült a polgármesteri koordinációs csoport.
Március 14-én Orbán Viktor miniszterelnök előző esti, a koronavírussal kapcsolatos bejelentését követően, a kormány döntésével összhangban összeült a Mohácsi Polgármesteri Hivatalban a polgármesteri koordinációs csoport, melynek tagjai a város képviselő-testülete mellett az érintett területeken dolgozó szakemberek.
A tanácskozáson született döntés értelmében március 16-tól, hétfőtől határozatlan ideig zárva lesznek az önkormányzati fenntartású óvodák és a bölcsőde. A gyermekek elhelyezési lehetőségeit illetően az intézmények felmérik a szülői igényeket. Döntött a grémium arról is, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő sportlétesítmények szintén zárva lesznek március 16-tól. Korábbi egyeztetések eredményeként az uszoda már bejelentette a bezárást.
Ajánlásként fogalmazza meg továbbá a városvezetés, hogy mindazon nem önkormányzati és nem az MTE 1888 kezelésében lévő közösségi színtereket, amelyek csoportos együttlétre, időtöltésre, kulturális és közművelődési tevékenységre, étkezésre, szórakozásra szolgálnak (edzőtermek, próbatermek, vendéglátó- és szórakozóhelyek, éttermek, pizzériák stb.), a veszélyhelyzet fennállása idején ne nyissanak ki, ne fogadjanak látogatókat, vendégeket!
A piac működését az önkormányzat nem függesztette fel, viszont csak az élelmiszert árusítóknak biztosít lehetőséget a megjelenésre.
Tisztelettel kérjük a mohácsiakat, hogy aki a környezetében, szomszédságában egyedülálló idős emberről tud, akinek gyermekei, hozzátartozói nem helyben élnek, s ezen idősek ellátásába nem tudnak bekapcsolódni, haladéktalanul ajánlják fel segítségüket e korosztály képviselőinek, hogy igény esetén megvásárolják számukra az alapvető szükségleteiket kielégítő cikkeket (élelmiszer, gyógyszer, tisztálkodási eszközök). Figyeljünk oda egymásra a bajban is, fontos, hogy e veszélyhelyzet idején senki se maradjon alapvető gondoskodás, ellátás nélkül.
Fontos: aki ily módon, önkéntesként kíván segíteni az időseknek, március 16-ától, hétfőtől előzetesen keresse fel a Mohácsi Polgármesteri Hivatalt (Széchenyi tér 1.), hogy a védekezéshez szükséges ismeretekkel, alapvető tudnivalókkal elláthassák őt!
Közleményünk folyamatosan frissül.
 
Csorbai Ferenc
polgármester