Gagyi Zoltán maszkfaragó műhelye

Gagyi Zoltán busómaszk készítéssel foglalkozik

Zoltán más szakma művelőjeként az ezredfordulón kapott igazi kedvet a maszkfaragáshoz. Édesapja készítette el számára az első maszkot, amely olyannyira megtetszett neki, hogy aztán négy évvel fiatalabb öccse részére már édesapjával közösen faragták meg az álarcot.

A különféle növényi kompozíciókból több kiállításon is szerepeltek már virágokból-és különféle termésekből készült összeállításokkal. Tehát adott volt, hogy műveit elvigye kiállításokra a nagyközönség bíráló szemei elé. 2000 óta kiállításra és használatra is készít busómaszkokat. Forma- és arányérzéke, magabiztos kézmozdulatai gyakorlottságot tükröznek. Egyéni stílusú álarcait saját ötletei alapján faragja, követve a mohácsi hagyományokat stílusban, arányokban, színekben. Műhelye rendezett és jól felszerelt. Álarcfaragás mellett egyedi, busójárásnak megfelelő ajándéktárgyakat és kellékeket farag. Abronicát, azaz vízhordó rudat is készít. Mint minden jó szakács, ő sem árulja el, hogy alapanyagainak jó minőségét hol lehet fellelni.

Elérhetőség:

Cím: 7700 Mohács, Jókai u. 60/a

Telefon: +36 69-305-127

Mobil: +36-20-235-46-31

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Web: Gagyi Zoltán busómaszk faragó