Koronavírus hírek, információk - Mohács
Enyhülnek a korlátozások, ám ezután sem vehetjük félvállról a vírus elleni védekezést
Pin It

A járványügyi helyzet hazai javulásának köszönhetően egyre másra látnak napvilágot azok a központi rendeletek, melyek nyomán sorra enyhülnek a mindennapi életünket érintő korlátozások. Mindezek folyományaként városunkban is könnyebb lesz az élet egyes területeken, ezzel együtt az önkormányzat arra hívja fel a figyelmet: a könnyítés nem jelenti az új koronavírus-járvány végét, a higiénés és védőeszközhasználati szabályok továbbra is érvényben vannak. Élve az enyhítés adta lehetőségekkel, változatlanul legyünk figyelemmel a még érvényben lévő előírásokra, a kötelező teendőkre!

A vész még nem múlt el, valamennyiünk közös odafigyelésére, körültekintésére lesz szükség a továbbiakban is.

A piacon árusítóktól és itt vásárolóktól ugyanazt kéri a város vezetése, mint eddig:

  • a 65. év felettiek reggel 6.00 és 8.30 óra között keressék fel a létesítményt, az ettől fiatalabbak fél 9 és déli 12.00 között tehetik meg ugyanezt.
  • szájmaszk és gumikesztyű használata mindenki számára kötelező!
  • a 1,5 méteres védőtávról ezután se feledkezzenek meg sem a kereskedők, sem a vevők.

Jó hír a kisgyermekes szülőknek (és maguknak az apróságoknak is…), hogy ismét látogathatók a város játszóterei: a márciusban szalagkordonnal és tiltótáblákkal lezárt helyszíneket újra birtokba vehetik az ifjak. Az őket felügyelő szülők, nagyszülők figyelmét arra hívja fel az önkormányzat: az arcvédő maszk ajánlott a kicsiken is, akik játék közben próbáljanak 1,5 méteres távolságban maradni egymástól (ezt nyilván nem lesz könnyű betartani, betarttatni, de meg kell kísérelni). További javaslat a gyerekekre vigyázó felnőtteknek, hogy ilyen alkalmakkor mindig legyen náluk hordozható kézfertőtlenítő szer és hazaérve az apróságoknak egy alapos, szappanos kézmosás legyen az első dolguk.

A korlátozások enyhítése patinás sportegyesületünket is érinti: az MTE 1888-nál érdeklődésünkre elmondták, nagy örömmel értesültek erről a lépésről, hangsúlyozva, hogy továbbra is az egészséget tartják a legfontosabbnak.

Az enyhítésekkel együtt a klub háza táján ezután is maximálisan odafigyelnek a higiénés előírásokra és ugyanezt várják el azoktól is, akik mostantól megint felkeresik az általuk működtetett sportlétesítményeket. A tagságra természetesen más előírások vonatkoznak majd, mint a külsősökre: az igazolt versenyzők, sportolók már május 6-ától szerdától látogathatják a pályákat, edzőtermeket bizonyos feltételek mellett. Továbbra is alapvetés azonban, hogy a létesítmények csak edzések és a nyilvánosság kizárásával (zártan) megrendezett sportversenyek céljára használhatóak.

A tömegsport képviselői egyelőre csak a kis műfüves labdarúgópályát, valamint a teniszpályákat használhatják, vehetik bérbe május 11-étől hétfőtől.

A Mohácsi TE 1888 a fontosabb változásokról szakosztályain és saját csatornáin keresztül időben értesíti a tagságát. Az egyesület képviselői lapunknak úgy nyilatkoztak: a korlátozások enyhítése ellenére fokozottan elvárják mindenkitől, hogy a már ismert higiénés előírásokat ezután is maradéktalanul tartsa be, s további kérésük, hogy a pályákat, edzőtermeket kizárólag azok keressék fel, akik tünetmentesek, s teljesen egészségesnek érzik magukat!