Nemzetközi kapcsolatok

(Feltöltés alatt...)

Horvát Pélmonostor – 1967 óta
Legrégebbi testvérvárosunk Pélmonostor Horvátországban, Eszék-Baranya megyében található, a magyar határhoz közel. Baranya horvátországi részének közigazgatási, gazdasági és kulturális központja és legnagyobb települése. Kulturális geyütteseik rendszeres vendégszereplői a mohácsi rendezvényeknek.

Német Bensheim – 1987 óta
Bensheim városa a németországi Hessen tartományban található. A Mohács-Bensheim Baráti Kör elkötelezett éltetője a kapcsolatnak. Mohácson közteret neveztek el Bensheimról.

Román Aranyosgyéres – 1990 óta
Erdélyi testvérvárosunk, Aranyosgyéres Kolozs megyében található. A Mohács-Aranyosgyéres Baráti Kör aktívan ápolja a kapcsolatot a településsel.

Francia Wattrelos – 1993 óta
Franciaországi testvérvárosunk, Wattrelos Nord megyében található.

Lengyel Siemianowice Śląskie – 1999 óta
Siemianowice Śląskie város Lengyelország déli részén található a Felső-Sziléziai Ipari Körzet központjában. A város a Lengyel Városok Szövetségének tagja. Kultúregyüttesük már több alkalommal szerepelt a Mohácsi Nemzetközi Néptáncfesztiválon.

Török Isztambul Beykoz – 2008 óta
A közel 250 ezer fős Beykoz kerület Isztambul ázsiai oldalán fekszik, a Boszporusz és a Fekete-tenger partján. Több alkalommal vendégeskedtek már nálunk táncosaik, zenészeik, a mohácsi kultúrát őrző fiatalok is jártak már náluk.

Horvát Sveti Filip i Jakov – 2014 óta
Legfiatalabb testvértelepülésünk, az alig több mint 1500 fő állandó lakosú Sveti Filip i Jakov. A település Dalmáciában, Zára megyében, közvetlen az Adriai-tenger partján fekszik. Már a testvérvárosi szerződést megelőzően gyümölcsöző kapcsolatot ápolt kultúregyüttesük, a KUD Sv. Roko a Mohácsi Sokacok Olvasókörével és a Mohácsi Horvát Önkormányzattal. A kapcsolat azóta is töretlen, rendszeresen látogatnak el egymáshoz a kultúrcsoportok.